Пасивна интермодулација на RF компоненти

Брзиот развој на мобилните комуникации дополнително ја подобри преносната моќност и чувствителноста на приемот на комуникациските системи и може да има многу сигнали со различни фреквенции во истиот канал за пренос. Во услови на висока моќност, некои пасивни компоненти за кои првично се сметаше дека имаат линеарни карактеристики, како на прфилтри, дуплексери, конектори, антените и преносните кабли, сите покажуваат нелинеарни карактеристики. Затоа, можно е да се произведе модулација помеѓу сигнали со различни фреквенции. Ова е пасивна интермодулација.

1

На мобилните базни станици како што се Global Mobile Communications (GSM), Data Communications Systems (DCS), Personal Communications Service Systems (PCS) и станиците за страничење, поради големата преносна моќ,дуплексери, RF коаксијални, конектори, а во каналот за предавање се користат антени, а системот е дуплекс (односно, каналот за предавање со повеќе носители е и канал за прием), така што во системот се генерира пасивна интермодулација.

2

Како производител на RF компоненти, Jingxin може да обезбеди низок PIMдуплексери, иконектори, Доколку сакате да дознаете повеќе детали за сродни производи, добредојдени сте да ја посетите веб:Chengdu Jingxin Microwave Technology Co., Ltd. More details can be inquired @ sales@cdjx-mw.com.


Време на објавување: 16 јануари 2024 година